tiistai 14. huhtikuuta 2015

Leijonatossut

Googlasin eri sanayhdistelmillä kuten "sew boy shoes" "sew 7 yo size slippers" "sew slippers for boys" ym. mutta ei.. Tosi huonosti löytyi tuloksia, ja kaavoja niin yksinkertaiseen asiaan kuin tohvelit. Kovan suunnittelun, sekä netissä olevien lasten kasvukäyrien ja jalkojen pituuksien tutkimisen jälkeen sain aikaan melko söpöt (ja toivottavasti sopivat) tossut 7 vuotta täyttävälle serkulleni syntymäpäivälahjaksi :)

Lähtökohtana oli tehdä koti-/koulutossut kovalle viipeltäjälle. Olin hankkinut aiemmin pohjallisia kaupoista, markkinoilta ja kirpputoreilta. Leikkasin ne sopivan kokoisiksi, hahmottelin kaavat omasta päästä pohjallisten ympärille, ja aloin ommella!


Ja koska pikkumies viipottaa yhtä nopeasti paikasta toiseen kuin pikajuna, päätin tehdä tossuista myös turvalliset. Lisäsin tossujen pohjaan Askaretasta ostettua Sock Stop jarrusukka-ainetta. Laitoin ainetta pohjaan pieninä pisteinä, ja lisäsin keskelle vielä pikkumiehen nimen alkukirjaimen. Levitys kannattaa toistaa 1-2 kertaa, joka kerran jälkeen antaa kuivua hieman ennen uuden kerroksen levitystä. Lopullisen teoksen täytyy antaa kuivua rauhassa 10 tuntia ja ta-daa liima kestää jopa 40 °C pesun!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti